Autor Tema: Plin u Rovera  (Posjeta: 4532 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline derebusi

• Novi član
  • *
Plin u Rovera
« : Listopada 02, 2015, 12:26:00 prijepodne »
Imamo Streetwisea 2005. koji je malo vožen, kao 2 auto i ima samo  35000 km ( skroz sve ko novo ), 1.4 16V 103 PS.
Peoblem je što je pomješao vodu i ulje i odradio sam snimanje glave motora u Vinkovcima te su ustanovili da ima malu pukotinu koju su zavarili i dali garanciju 6 mjeseci ( da li je to dovoljno )?
Nova brtva glave ( limena Njemačka, dihtunzi, vijci, filteri, sve tekučine,... i jako sam zadovoljan majstorom . Auto je tiši, skroz full, ali me pati što mi je majstor rekao da nw ugrađujem plin u njega jer imaju °bolesne " motore 1.4 16 V i ne zna kako će plin utjecati na glavu?!?!?

Zar li nije plin manje poguban za motor od benzina?
Molim realne prijedloge s obzirom na boljke glave .
Hvala unaprijed

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Plin u Rovera
« Odgovori #1 : Listopada 02, 2015, 06:39:35 prijepodne »
Osobno nemam iskustva sa plinom, ali to da Roveri imaju "bolesne" glave motora je čisti mit. Ako je motor uredno održavan i servisiran ne bi smjelo biti nikakvih problema sa glavom. Nema nikakve razlike u odnossu na druge automobile.

Čudi me da je zamiješao ulje i vodu na tako mali broj prijeđenih kilometara.

Je li auto kupljen sa tim problemom, ili je problem nastao tek nakon što je auto kupljen.

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #2 : Listopada 02, 2015, 10:13:18 prijepodne »
Tvrdnje da će plin utjecati na glavu i brtvu glave nisu točne.
Točno je da temperatura u motoru kod izgaranja plina nešto je veća u odnosu na istovjetni režim pri radu na benzin. Ako je motor stariji, a brtva na izdisaju plin može malo ubrzati njezino probijanje.
Obično na glavu i posao ide garancija od 1 god.

Offline derebusi

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 : Listopada 04, 2015, 07:41:58 poslijepodne »
Osobno nemam iskustva sa plinom, ali to da Roveri imaju "bolesne" glave motora je čisti mit. Ako je motor uredno održavan i servisiran ne bi smjelo biti nikakvih problema sa glavom. Nema nikakve razlike u odnossu na druge automobile.

Čudi me da je zamiješao ulje i vodu na tako mali broj prijeđenih kilometara.

Je li auto kupljen sa tim problemom, ili je problem nastao tek nakon što je auto kupljen.
Auto je dogo stajao u salonu ( 2005. - 2010. ) i tek je prve kilometre napravio u sijecnju 2011. godine kada je i kupljen.
Početkom ove godine sam prijmjetio nestajanje antifriza i počeo čitati po svim forumima o mogućim boljkama. Nasipao sam vodu i više nije toliko puno trebalo nadolijevati, preko cijelog ljeta jedva 2 litre, i rekli su mi da je voda PH neutralna a antifriz je agresivan i grize.
Kada ga je majstor otvorio prije 10 dana visio je da je sve u presavršenom stanju, brtva OK, pumpa skroz nova, remenje, crijeva, sve super. Napominjem da je kilometraza 37000 km.
Odnio je glavu na snimanje i kažu da ima pukotinu koju su zavarili.
Htio bi plin jer će sin putovati na posao oko 50 km dnevno ali majstor to ne preporučuju zbog glave i mogućeg probijanja na drugom mjestu ?!?!?!?
Šta da radim? Auto je skroz nov.

Poslano sa mog LG-D722 koristeći Tapatalk

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #4 : Listopada 04, 2015, 08:16:04 poslijepodne »
Što kažu majstori koji ugrađuju plin?

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Listopada 05, 2015, 07:20:32 prijepodne »
Auto je dogo stajao u salonu ( 2005. - 2010. ) i tek je prve kilometre napravio u sijecnju 2011. godine kada je i kupljen.
Početkom ove godine sam prijmjetio nestajanje antifriza i počeo čitati po svim forumima o mogućim boljkama. Nasipao sam vodu i više nije toliko puno trebalo nadolijevati, preko cijelog ljeta jedva 2 litre, i rekli su mi da je voda PH neutralna a antifriz je agresivan i grize.
Kada ga je majstor otvorio prije 10 dana visio je da je sve u presavršenom stanju, brtva OK, pumpa skroz nova, remenje, crijeva, sve super. Napominjem da je kilometraza 37000 km.
Odnio je glavu na snimanje i kažu da ima pukotinu koju su zavarili.
Htio bi plin jer će sin putovati na posao oko 50 km dnevno ali majstor to ne preporučuju zbog glave i mogućeg probijanja na drugom mjestu ?!?!?!?
Šta da radim? Auto je skroz nov.

Poslano sa mog LG-D722 koristeći Tapatalk
Zar  te sve godine stajanja nije mjenjan antifriz?
Antifriz bi trebalo promjeniti svake 2-4 godine , jer postaje kemijski agresivan nakon određenog roka trajanja ili neprikladnim razrjeđivanjem kada se naruši omjer aditiva koji mu stvaraju neutralnost prema metalima.

Offline Dejan Damnjanovic

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #6 : Kolovoza 08, 2021, 10:52:57 poslijepodne »
Na kolika se radi servis plina nakon ugradnje!

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #7 : Kolovoza 10, 2021, 04:00:23 poslijepodne »
BRC ili LOVATO,  garancija 2g, servisi svakih 20.000 km.
Mali servis nakon 20.000 km , veliki servis nakon 60.000km. :)

Roveraši.org

« Odgovori #7 : Kolovoza 10, 2021, 04:00:23 poslijepodne »