Autor Tema: serijski alarm  (Posjeta: 7968 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
Odg: serijski alarm
« Odgovori #15 : Srpnja 05, 2007, 04:40:16 poslijepodne »
To ces skuziti ako pogledas na daljinac, ako ima mali "prozorcic"/diodu kroz koji IR "izlazi" onda je to to. A ako nemas nis, i ako mozes otkljucati auto s rukom (i kljucevima) u dzepu, onda je RF.

dubek

• Gost
« Odgovori #16 : Srpnja 05, 2007, 11:27:52 poslijepodne »
ja isto ne smijem osatvit prozore otvorene...inace moje daljinsko zakljucavanje (naravno serijsko) hvata s otprilike metar,iz malo vece udaljenosti nema sanse da ga otkljucam...promijenio sam i bateriju i dao ocistit daljinski i sad hvata s metar i pol....bezveze
Ne moraš se zbog toga uopće zamarati,jer i meni tako radi,a mijenjao sam bateriju i ništa
Očito nije kod svih modela isto smješten senzor
Dobio sam informaciju da je kod mog Rovera smješten negdje u predjelu nogu i da je zapravo malčice preduboko i zato moraš doći skroz blizu auta da bi te on skužio
Kad ulaziš ili izlaziš i tak moraš bit pored auta pa to nije neki problem
Ponekad možda malo iritira,ali s vremenom se navikneš

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #17 : Srpnja 05, 2007, 11:56:18 poslijepodne »
i meni isto daljinac poceo slabije radit, moram bit 2m od auta al me to ne brine previše, prije kontam da je sa 10m otkljucavao bez beda

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #18 : Srpnja 06, 2007, 12:31:11 prijepodne »
Ti majke, koliko je to bilo onda verzija alarma na roveru?

Ja na svom ostavim spusten prozor, zakljucam ga na daljinac i ako ga rucno otkljucam pocne tuliti.

Kaj bi jos mogao probati, bunker, haubu, dajte prijedlog  ???

I sorry ak trabunjam gluposti  :-[ , sad sam dosao s posla (od 7 ujutro sam na nogama).
Nekad

sad

ivica

• Gost
« Odgovori #19 : Srpnja 06, 2007, 12:52:43 poslijepodne »
Kolega isti takav alarm je i kod mene.

Hmmm, kako sam to skuzio, pa ovako nisam ni znao, ali jednom prilikom sam isao u trgovinu i imao spustene prednje  prozore.
Izasao sam iz auta i normalno ga zakljucao na daljinski s time sto su stakla ostala otvorena.
Kad sam izlazio iz trgovine nije mi se dalo stiskat daljinski, pa sam onako samo povukao ručicu od vrata i usao u auto.
Sjeo u auto i da cu upalit, kad pocnije tulit sirena ( alarm ). Svi ljudi sto su sjedili ispred trgovine su se zacudjeno okrenuli prema meni i gledaju me, a auto i dalje tuli.
Da bih prekinuo alarm morao sam ponovo auto zakljucat na daljinski i preko daljinskog auto ponovo otkljucat i tek onda je prestao tulit alarm.
Ispricao se ljudima i otisao. Kasnije sam primjetio jos nekih zgodnih i cudnih opcija tog alarma.
Recimo kada ides sa nekim i ti stisnes daljinski za otkljucavanje i istovremeno taj ko je sa tobom povuce vrata za otvorit, postoji mogucnost da ce ti se javiti alarm. Kao da ne dozvoljava prije otvorit vrata dok si ona to ne poslozi.
 Normalno javlja se kad te netko udari na parkingu, ili pokusaj nasilnog  otvaranja vrata i slicno....., ovisi o osjetljivosti alarma kako je podesen, bar tako mislim.

Ako ko zna jos i ima slicna iskustva sa alarmom, neka pise.......

Gigi

• Gost
« Odgovori #20 : Srpnja 06, 2007, 10:47:25 poslijepodne »
AFAIK nekima (kao meni) je prijemnik negdje tamo ispod rucne, medju sicevima, dok je centrala izmedju zadnjeg kotaca i zadnjeg svijetla, ispod tapecerije. Antena imobilizatora je pak na koloni volana, tj. unutar sve one plastike.

zmaj

• Gost
« Odgovori #21 : Srpnja 07, 2007, 11:34:42 prijepodne »
ja nemam pojma ali znam da mi ponekad ide na zivce....
pogotovo to s prozorima...

i npr zakljucas daljinskim a bunker otvoren,alarm nece svirat ali nece ni zmigavci blinkat....

Gigi

• Gost
« Odgovori #22 : Srpnja 07, 2007, 07:33:11 poslijepodne »
Pa u tome i JE fora da otvoris bunker, izadjes iz auta, stisnes zakljucavanje, stavis kljuceve u dzep, nakrcas se špežom (kupovnim vrecicama i inim stvarcicama) i jedva jedvice zatvoris bunker, e TEK ONDA se aktivira alarm (kada se posljednja vrata zatvore) i zmigavci zablinkaju tri puta. Tako kod mene funkcionira sistem.

ivica

• Gost
« Odgovori #23 : Srpnja 08, 2007, 09:34:22 poslijepodne »
Tako je Gigi, i kod mene isto tako radi. Ti mozes zakljucat i ne zatvorit vrata, ali tek kad zatvoris sva vrata, pa i bunker, tek onda blinkaju sva 4 zmigavca.
U slucaju bilo kakvog nepravilnog zatvaranja i slicno, javlja se alarm, mislim da je to dobro.

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #24 : Srpnja 08, 2007, 11:47:03 poslijepodne »
Pa u tome i JE fora da otvoris bunker, izadjes iz auta, stisnes zakljucavanje, stavis kljuceve u dzep, nakrcas se špežom (kupovnim vrecicama i inim stvarcicama) i jedva jedvice zatvoris bunker, e TEK ONDA se aktivira alarm (kada se posljednja vrata zatvore) i zmigavci zablinkaju tri puta. Tako kod mene funkcionira sistem.
Viš viš! zgodno...
Al kak mi kojima ne blinkaju žmigavci znamo?? Ma nema te shemice kod mene!
ex: 414 SLi 16v  ´95.

zmaj

• Gost
« Odgovori #25 : Srpnja 09, 2007, 07:19:09 prijepodne »
ma sve ok ali alarm nesvira ako neskuzis da je bunker ostao otvoren....
meni se to dogodilo par puta i to po cijelu noc...........

he he jebes auto ja bi da bunker svira  ;D ;D ;D ;D

walbandon

• Gost
« Odgovori #26 : Srpnja 09, 2007, 02:01:37 poslijepodne »
stvar je sto u bunkeru alarm se aktivira kad se brava zatvori, znaci nije kao vrata da imaju prekidac...kome tako smeta, ugradite si prekidac u gepek(najobicniji iz bilokojeg auta) i samo zicu sa brave(iz vrata gepeka prespjite na taj prekidac)

Roveraši.org

« Odgovori #26 : Srpnja 09, 2007, 02:01:37 poslijepodne »