Autor Tema: serijski alarm  (Posjeta: 7965 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jaguar

• Heroj Član
serijski alarm
« : Srpnja 02, 2007, 05:37:47 poslijepodne »
Ne kuzim, od kad sam kupio auto imam problem s njegovim alarmom sto se otprilike svakih 5 zakljucavanja auta iskljuci. Na neku foru skuzio sam shemu da ga mogu upaliti ako; sjednem u auto, zakljucam vrata, dam kontakt, otkljucam vrata, oduzmem kontakt i izvadim kljuc. I to sve moram medjusobo napraviti s nekim razmakom od par sekundi izmedju koraka. Pocelo me dosta zivcirati to u zanjde vrijeme pa prije nego pocupam taj alarm van i stavim nesto drugo jel ima ideju kako se to eventualno moze jednostavno rijesiti?
Daljinsko ne koristim jer nije unesen kod nego samo kljuc.

Gigi

• Gost
Odg: serijski alarm
« Odgovori #1 : Srpnja 02, 2007, 07:58:25 poslijepodne »
Probat cu taj tvoj The Postupak na mom pa da vidim dal i moj to radi, nadam se da ne, al ne bi me iznenadilo da da  ;D Inace meni daljinsko radi sve 5, osim da ga svako toliko klepnem tocno iz odredjenog kuta po koljenu, pa proradi...bit ce da mu je bat. na kraju...

Offline Chess

• Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #2 : Srpnja 03, 2007, 12:40:58 prijepodne »
as ti miša jagi, kak ti je to palo na pamet??? i još to provoditi u praksi?!? :o
Inače, jedna od boljih stvari na roveru mi je baš ovaj serijski alarm sa blokadom. U 12 god. nikakvih problema bar sa tim nisam imao, dok kod drugih mnogo razvikanijih i skupljih auta serijski alarmi nisu ni upola tako dobri, pouzdani, niti izdržljivi bili! ;)

@gigi  a koljeno ne boli? samo pitam...
ex: 414 SLi 16v  ´95.

zmaj

• Gost
« Odgovori #3 : Srpnja 03, 2007, 07:06:36 prijepodne »
alarm je dobar samo iritantan........
pogotovo cinjenica da nesmije ostat prozor ni malo otvoren........

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #4 : Srpnja 03, 2007, 02:47:22 poslijepodne »
meni mogu ostat prozori otvoreni! valjda starija verzija alarma!

bobo

• Gost
« Odgovori #5 : Srpnja 03, 2007, 05:04:57 poslijepodne »
Kakva panika. Ja sam mogo isto ostavit otvorene prozore. 

walbandon

• Gost
« Odgovori #6 : Srpnja 03, 2007, 05:48:36 poslijepodne »
i mene hebe otvoren prozor..da ja imam tu verziju kao i ti da mogu paliti auto bez da otkjucam sa daljinskim bi vec odavno ugradio ovaj alarm sto ih "dilam" , ali da bi se rjesio imobilizatora kosta me 1000kn, sto mi je kao i taj napredniji alarm, dok je onaj obicniji(shock i volumetric senzori, te jebenica daljinsko paljenje, samo sa obicnim daljincem i one way funkcijom) cak nekih 650kn,   davno bi bio nesto od toga ugradio....damn...grr..idem plakati...

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #7 : Srpnja 03, 2007, 05:58:08 poslijepodne »
Cuj, neznam jel taj moj sistem ispravan i jel neki od koraka visak, no fakat na taj nacin ponovo proradi ( zmigavci blinknu 3 puta kod zakljucavanja ). Evo, danas opet nije radio, napravim to sve i proradi. Zaista me vec to zivcira!

Gigi

• Gost
« Odgovori #8 : Srpnja 03, 2007, 06:52:36 poslijepodne »
@ Chess: Ma nemas beda, samo ga lagano opizdim, tako da mu valjda sjedne bolje kontakt : )

Meni mogu prozori bez beda ostati otvoreni, pogotovo s obzirom da mi onaj unutarnji (ultrazvucni) senzori sluzi samo za ukras(t)  ;D Ne radi ni kad mu mases pred nosom, a kamoli da zrake "izlaze" iz auta  :-\

zmaj

• Gost
« Odgovori #9 : Srpnja 04, 2007, 08:51:07 prijepodne »
znas sta je po meni glupost....bunker je potpuno nezasticen....
npr ako prozori i malo ostanu otvoreni nakon min ili cak i manje pocinje svirat,ako izvadim kljuc a ostavim auto otkljucan,isto pocne svirat...znaci ako zelim prozore pustit otvorene kljuc mora bit u bravi...a bunker moze bit otvoren 6 dana i boli njega k....

ivor04

• Gost
« Odgovori #10 : Srpnja 04, 2007, 02:37:19 poslijepodne »
ja isto ne smijem osatvit prozore otvorene...inace moje daljinsko zakljucavanje (naravno serijsko) hvata s otprilike metar,iz malo vece udaljenosti nema sanse da ga otkljucam...promijenio sam i bateriju i dao ocistit daljinski i sad hvata s metar i pol....bezveze

walbandon

• Gost
« Odgovori #11 : Srpnja 04, 2007, 02:43:33 poslijepodne »
zato ja placem....ja bi stavio onaj drugi...zamisli zavrsavas s poslm, na dlajinski palis auto i doceka te ohladjen(klima) ...tj, meni klima ne radi:(..al,hajde.ista stvar zimi, samo sa grijanjem:)

Gigi

• Gost
« Odgovori #12 : Srpnja 04, 2007, 06:48:18 poslijepodne »
Na MOM autu i bunker i hauba su "pokriveni" sa jednim senzorom!

A teoretski (jer meni tako i tako taj senzor ne sljaka), ako zakljucas auto kljuc-u-brava-sistem, onda se aktivira sve OSIM tog senzora u unutrasnjosti, bas da bis mogao pustiti psa, klinca, ili koju vec živinu (zena ukljucena : ))) da čami u autu  ;D

@ ivor: Koji sistem imas, IR ili RF?? Ako imas IR onda jebiga, mora biti opticka vidljivost/linija i nema bas neki domet, a ako imas RF onda...a booo  ???  :D

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #13 : Srpnja 05, 2007, 12:29:44 prijepodne »
ovak, meni mogu bit kad je zaključan/aktiviran alarm, spušteni prozori, otvoren šiber, dignuta hauba i gepek i niš! banana! A kad napravim klasični test (zaključaš se unutra) i spustim prozor, šiber, otvorim gepek, haubu, čak i poklopac rezervara ak otvorim, odma počne trubit!!!
E da, i ne svijetle žmigavci pri aktivaciji/deaktivaciji, šta mi je super jer bi inače sam počupo taj relej jer samo iz meni nepoznatog razloga mrzim kad žmigavci trepere a pogotovo ak još i onaj zvuk iritantni ispusti... >:(
Daljinac, kad je friška baterija lovi i do deset metara! ;)
Živio Rover serijski alarm! :P

ivor04

• Gost
« Odgovori #14 : Srpnja 05, 2007, 10:56:31 prijepodne »

@ ivor: Koji sistem imas, IR ili RF?? Ako imas IR onda jebiga, mora biti opticka vidljivost/linija i nema bas neki domet, a ako imas RF onda...a booo  ???  :D
mislim da je IR jer fakat nikakva prepreka ne smije bit inace nema da ga otkljucam...

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Srpnja 05, 2007, 10:56:31 prijepodne »