Autor Tema: Teze pali...  (Posjeta: 1505 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ludjaniki

• Gost
Teze pali...
« : Siječanj 12, 2013, 12:21:22 prijepodne »
 Pozdrav svima,
radi se o sljedecem.
Rover 214 si, 1.4 16v 1997 g. 140 tkm plin. Auto je inace palia na zub nebitno da li je +10 ili -10, topal ili hladan. zadnjih par dana na hladno ga moram zaverglati par puta da upali, govorim o kratkim verglanjima, pa onda par paljenja opet na zub i tako u krug.
Na toplo upali vecinom odma cim zaverglas. U voznji nemam nikakvih problema ni dok je hladan ni dok je topal, takodjer ni na benzin ni na plin. Motor je u dobrom stanju ne trosi ulje, vode jako malo.cak mislm da ispusti na jednom spoju cijevi.Znaci  problem(zadnji tjedan dana) je sto nekad upali cim okrenes ljuc a nekad treba 2-3 kratka verglanja.
Da li je moguce da se radi o ECT ili IAT senzoru, motor kada upali radi mirno na 1250 okretaja dok se ne ugrije i onda spusti na nekih 850-900 i dalje mirno radi.

Ako moze kakva pomoc.Hvala unaprijed...

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Teze pali...
« Odgovori #1 : Siječanj 12, 2013, 01:12:20 prijepodne »
Ako ti ujutro digne okretaje a kasnije okretaji padaju, onda vjerojatno nije problem do ECT senzora.....
Predpostavljam da tebi najvjerojatnije dizne  puštaju benzin u cilindre kad se ugasi auto, zato ne može paliti  jer ima prebogatu smjesu pa moraš da verglaš toliko dugo dok ne izbaci višak benzina.....
U situaciji kad teže upali, u slučaju da puštaju dizne, kad ga upališ trebao bi se osjetiti miris benzina i zadimit crno/sivo....... Obrati pažnju na to...... Po meni bi prije bilo do toga nego nekog senzora......

ludjaniki

• Gost
« Odgovori #2 : Siječanj 17, 2013, 01:51:41 poslijepodne »
Evo nakon par dana rezultati su sljedeci:
2 dana sam vozia na benzin i problema nije bilo.
2 dana sam vozia na plin i opet je pocea teze  palit( paljenje je na benzin).
a onda sam pri  kraju svake voznje prebacia na benzin i ugasia ga dok radi na benzin i problem je nesta.
E sad, kad nije tia iz prve upalit, to jest kad bi upalia iz drugog ili treceg pokusaja nebi zadimia sve je bilo normalno.
Tako da mislim da nije stvar u tome da dizne cure nego da su zastopane.

Roveraši.org

« Odgovori #2 : Siječanj 17, 2013, 01:51:41 poslijepodne »