Autor Tema: Molim za pomoc Rover 200 Majoneza  (Posjeta: 1635 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Drazenrover200

• Gost
Molim za pomoc Rover 200 Majoneza
« : Prosinca 13, 2012, 10:00:23 poslijepodne »
Pozdrav ljudi.Pre nekih 4 sata sam se registrovao na ovaj forum i onda se bacio u potragu za rjesenjem mog problema.Naime i sam imam problema sa "majonezom" ali iskreno na kraju ni sam nisam zakljucio sta treba da uradim.Imam Rovera 200  1.4;55KW;1999.godiste.
Poceo je da mi trosi vodu pa se na cepu od motora pojavila mojoneza a onda danas u toku voznje mi se upalila lampica od ulja pa sam momentalno stao i ugasio auto.Odslepao da maistora koji je otvorio motor,vidjeo da majoneze ima na poklopcu motora u karteru i jos nekim mjestima te mi saopstio da moram da kupim drugi motor.Citajuci postove sa ovog foruma zakljucio sam da ima neka caka te bih zamolio nekog da mi konkretno napise sta treba da uradim tacno jer bi maistor odma motor zamjenio.Ja se poprilicno slabo razumjem u te stvari tako da se nadam da mi necete zamjerit vec Spaasavajte :)

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Molim za pomoc Rover 200 Majoneza
« Odgovori #1 : Prosinca 14, 2012, 12:36:54 poslijepodne »
Prvo i osnovno  promjeni mehaničara jer "majstor " koji ti savjetuje promjenu motora zbog brtve glave nije majstor !
Zatim je potrebno  čišćenje od emulzije te zamjeniti brtve, semeringe, šarafe, ulja, filtera ulja, antifriza,dat glavu na brušenje + pametno bi bilo i zamjena zupčastog remena,natezača,svjećica, filtera zraka i goriva,termostata,pumpe vode odnosno drugim riječima veliki servis.
Moja preporuka brtvu uzeti od nekog provjerenog proizvođača(Victor Reinz,Goetze...) te obavezno zamjeniti i šarafe!

Drazenrover200

• Gost
« Odgovori #2 : Prosinca 14, 2012, 05:04:08 poslijepodne »
Shvati sam da zamjena motora nije logicna niti rjesenje.Hvala na iscrpnom odgovoru...Preostaje mi narucit dijelove i zamjenit sve...

Roveraši.org

« Odgovori #2 : Prosinca 14, 2012, 05:04:08 poslijepodne »