Autor Tema: molim za pomoč zeza oko eko testa razlog nepoznat  (Posjeta: 10089 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ivo22

• Gost
molim za pomoč zeza oko eko testa razlog nepoznat
« : Studenoga 23, 2010, 05:29:03 poslijepodne »
sve je bilo u redudo prošlog ponedjeljka doknisam išao na tehnički pregled s roverom (400 1.4 16v,1999) jednostavno nemožeproč eko test zamjenjena lamda sonda,katalizator,filteri,ulje .Na testeru pokazuje da je sve ok s senzorima aopet pokazuje iz svake sekunde  drugačije očitavanje plinova .Uglavnom pri nižim okretajima je sve 5 kaj se tiče plinova ,a u povišenima sve je loše ,odnosno kad lambda sondu baci u zeleno onda co,co2 i pstalo baci u crveno ,i obratno ,jel moguče da mi je otišo ecu  ili nešto drugo više neznam šta da radim ,auto ide dobro  jedino ga ti povišeni plinovi zezaju neznam iz kog razloga , ovih zadnjih tjedan i pol je pri majstoru i nezna šta mu je več je promjenio 2 lambde danas mi treba doči i nekakva zamjenska za rovere,ali sumnjam da bu to rešilo te plinove  bg034s  ne znam s čim to ima veze pa sam stavio ovdje pase izvinjavam ako je u krivoj rubrici te molim administratora da premjesti u odgovarajuču rubriku

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: molim za pomoč zeza oko eko testa razlog nepoznat
« Odgovori #1 : Studenoga 23, 2010, 05:58:22 poslijepodne »
Napiši rezultate iz printa sa eko testa  (CO, CO2, HC, O2)toga se može vidjeti što nevalja u sistemu .
Ovako općenito, može biti lambda sonda,falš zrak, loše svjećice, motorić ler gasa....

ivo22

• Gost
« Odgovori #2 : Studenoga 23, 2010, 06:12:51 poslijepodne »
nemam taj papir kod sebe jeer sam dal majstoru da mio poštela kaj ne valja uglavnom kod nižih okretaja sve je dobro osim one druge stavke na papiru ,ali je dobro u povišenim je sve u crvenom b ilo prvi put ,drugi put s novom lambdom je kad je oneprve tri linije gledanio s ljeva na desnu bile u zelenom onda je lamvbda bila skroz u crvenom (zadnje linija na njihovom uđaju)kad jlambda počela padat u8 normalu diglo se co co2 i ostale pizdarije onda je  lamba bila u crvenom ,uglavnom me zrušil pri povišenom hodu

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Studenoga 23, 2010, 06:32:13 poslijepodne »

DIJAGNOSTIKA S POMOČU SASTAVA ISPUĹ NIH PLINOVA

REAKCIJE U CILINDRU
O2 zajedno sa HC daje CO2 i H2O
O2 sa CO tvori CO2
CO je indikator zasićenosti smjese
HC je indikator zasićenosti (ili siromašnosti) smjese i krivog paljenja
CO2 je indikator uspješnosti procesa izgaranja te je najveci pri lambda faktoru 1
ako kolicina CO raste O2 pada
ako kolicina O2 raste onda kolicina CO pada
CO....... CO2......HC......O2 Uzrok problemu
visok.... nizak.... visok.....visok....Zasićena smjesa sa problemima pri zapaljenju
visok.....nizak....visok.....nizak.....Neispravan termostat ili senzor temperature
nizak.....nizak.....nizak....visok....Ulazak zraka u ispušni sustav iza katalizatora
nizak.....visok......nizak......visok.. Greška pri ubrizgavanju, katalizator vrši svoku funkciju.
visok.....nizak....umjeren ...visok..Zasićena smjesa - višak goriva.
visok.....visok....visok....visok.....Neispravna brizgaljka, neispravan katalizator.
nizak....nizak.....visok....visok......Neispravna svijećica, siromašna smjesa, neispravan senzor količine zraka ili loše brtvljenje usisnih cijevi iza senzora
nizak....visok... umjeren ....nizak....nizak.....Ispravan rad motora i katalizatora.

http://www.autoispuh.hr/tehnika.php/tehnika.php?kateg=2

dB Junky

• Gost
« Odgovori #4 : Studenoga 23, 2010, 07:02:13 poslijepodne »
ovo je post hvale vrijedan...!!!!! cg789 cg789

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Studenoga 23, 2010, 07:10:05 poslijepodne »
Evo i vrijednosti za tvoj auto po Autodati.

ivo22

• Gost
« Odgovori #6 : Studenoga 24, 2010, 07:26:38 prijepodne »
to je se vredu tak piše na onom papiru ali mene zeza kad pokaže dobar co,co2,hc onda lambda pokaže 1,39 i raste do maximuma skoro ,pa onda počne padati lambdau normalnu razinu ali co co2 hc onda rastu ,ali lamdase onda spušta na normalnu razinu nikako da bude sve u zelenom .Majstor sumnja na ecu je li to moguče ,ili je možda  nešto drugo u pitanju?

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #7 : Studenoga 24, 2010, 02:49:26 poslijepodne »
Moguće je da je i ecu u pitanju,prebogata ili presiromašna smjesa.
Povišena vrijednost lambda sonde znak je prebogate smjese.

ivo22

• Gost
« Odgovori #8 : Studenoga 24, 2010, 04:36:03 poslijepodne »
evo došao samo od merhaničara nova sonda gore  isto malosu rezultati dobri pa malo nisu ,je l opče ima ecu za nabaviti mislim na neku kolko tolko razumnu cifru

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #9 : Studenoga 24, 2010, 08:08:26 poslijepodne »
Imam ja ecu.
Dalibor 091/184-8579

ivo22

• Gost
« Odgovori #10 : Studenoga 25, 2010, 11:15:38 prijepodne »
ja ovo nemrem verovati danas sam išao na tehnički i  još jučer pao još jedamput idanas sam išao pošto mi se izlazilo onhih 10 dana sve 5 spoji ga i paer puta probaoi svih par purta je pokazalo dobar eko test ,ja se još nemrem načuditi a i onaj  na tehničkom pregledu ,da mi je znati štamu je bilo, nije valjda da mi je zbilja ecu pri ikraju  ikli mu seproteklih dana nešt9o zmešalo pa se sad valjda opametil

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #11 : Studenoga 25, 2010, 12:17:50 poslijepodne »
 aa21
Ako ti auto normalno vuče i potrošnja goriva je normalna moj savjet je da ne diraš više ništa.

Pajovz

• Gost
« Odgovori #12 : Studenoga 25, 2010, 02:53:32 poslijepodne »
natoči malo aditiva za gorivo i na autocestu da ga malo ispušeš

ivo22

• Gost
« Odgovori #13 : Studenoga 25, 2010, 04:37:15 poslijepodne »
potrošnja mu je normalna ,a i dobro on potegne zato me i je začudilo kakao me je zezal taj eko test i onda prejko noči pokaže par puta zaredom jako dobre rezultate ,nisam stavljal nikakve aditive ni ja i ni moj majstor ,idanas ujutro idem da vikdim ili bu odjava ili prolaz više sam mislil da bu odjava kad ono prošao bez problema, kao da mu se prošli tjedan nije išlo na pregled hvala svima za pomoč  savjete na sreču sve je 5 za sada ,a dalj bumo vidli  thx

dB Junky

• Gost
« Odgovori #14 : Studenoga 29, 2010, 08:32:25 poslijepodne »
na autocestu ga malo propuhat i sa toplim autom se dođe na tehnički ;), al eto, drago mi je da si riješio...

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Studenoga 29, 2010, 08:32:25 poslijepodne »