Autor Tema: Kod Karla...  (Posjeta: 6046 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bluebird

• Gost
Odg: Kod Karla...
« Odgovori #15 : Listopada 11, 2007, 11:52:31 poslijepodne »
Posto i ja imam rovera,vec 3.5 godine trazim zanimljivosti o ovom proizodjacu automobila....
Ja sam ovo negde procitao na netu.Rover je propao zato sto kada je izasla 75-ica,bila je mnogo bolja od bmw-ove serije 5.Zato je bmw hteo da ogranici 75-icu sa prigusenim dizel motorom od 116ks a ne 136 kao sto je ugradjivan u 320d/520d modele...Sledeca stvar protivio se roverovom 2.5 v6 motoru koji ima oko 180ks(stock)-kako treba izbaciti taj motor i ugradjivati redni motor sa 4 klipa.(made in bmw)To je bio pocetak propasti,onda je bmw prodao rovera za neku mizernu sumu...Posto rover nije imao nove modele samo je izbacio malo osvezene modele 25.45.75... morao je da smisli nesto "novo" Fabrika rover je kupila neki mali autic od Fabrike TATA(made in india)i lepila samo znak Rover-odnosno model:CITY ROVER
Kako je kvalitet bio uzasan,ljudi nisu hteli da ga kupuju,pored toga losa politika i los marketing doveli su vec "posrnulog diva" do propasti
Ja sam tako procitao ako ima neko nesto da doda ili da me ispravi,svaki komentar je dobrodosao

heh, za razliku od proslih verzija, u ovoj ispada da je rover bio naprosto predobar pa je morao propasti zbog zavisti i zlog djelovanja u to vrijeme big brothera - BMW-a...
bilo kako bilo, i ma koja verzija je bliza istini, jedno je sigurno - steta! steta sto je firma propala...lijepi su to autici...evo bas danas sam u Koprivnici vidio jednu 600-tku srebrnu sa kozom unutra...ono, full opremica...prekrasan je, prava limuzina.

Offline Chess

• Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #16 : Listopada 12, 2007, 12:38:29 prijepodne »
Sa ovim, sada već bivšim remenom, sam napravio nekih 60tisa...
Sve je ok, nije puko al je izgledo ko...neznam sa čim bi usporedio???...ofucano, poderano, rupičasto!!! :o 8)
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Gigi

• Gost
« Odgovori #17 : Listopada 12, 2007, 12:52:35 prijepodne »
I, nis nije bilo, samo ti zvukovi???!??

Ĺ UPAK! E, ne da si supak, nego si šupak veličine glave Homera Simpsona u bozicnoj epizodi kada mu se glava pretvori u donut, pa sam sebe "jede" jer si je presladak!

P.S. E, su ti rekli da imas guzicu velicine Antonova 225!

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #18 : Listopada 12, 2007, 12:58:58 prijepodne »
Blizu...Tupoljeva Tu-154 prije! ;D
Ma klakalo je to već zadnje 2god. al usitno! ::)

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #19 : Listopada 13, 2007, 01:23:56 prijepodne »
Vratia se Ĺ ime iz toplica! Kaže da mu nisam falio! :( :P ;D
Ĺ to je napravljeno: popravak podizaća stakla na stražnjim vratima, predihtavanje i slaganje šibera, štelanje papučice kvačila i kočnice, zatezanje ručne, pregled ovjesa, promjena zubčastog remena sa pratečim mu sadržajem(španer, semering bregaste, pumpa vode( >:(),antifriz, malo ulja...i jedna žlica vegete)!
Ukupno 3562 kune! :'(

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #20 : Listopada 13, 2007, 10:52:23 prijepodne »
Malo mi je neopravdano skup Karlo. Pumpa, remen, spaner i semering ne dodju vise od 1000kn. Ja sam u 8. mjesecu kod lokalnog Opel servisera na 600-tki isto promjenio pumpu vode, mikroremenje, napunio klimu,stavio drugi (rabljeni alternator) za 1600kn.

dubek

• Gost
« Odgovori #21 : Listopada 13, 2007, 10:54:03 poslijepodne »
Vratia se Ĺ ime iz toplica! Kaže da mu nisam falio! :( :P ;D
Ĺ to je napravljeno: popravak podizaća stakla na stražnjim vratima, predihtavanje i slaganje šibera, štelanje papučice kvačila i kočnice, zatezanje ručne, pregled ovjesa, promjena zubčastog remena sa pratečim mu sadržajem(španer, semering bregaste, pumpa vode( >:(),antifriz, malo ulja...i jedna žlica vegete)!
Ukupno 3562 kune! :'(

Gle za ovoliko love ti je mogao ugraditi i nove dijelove ;D :D ;) ;D :D ;)

Gigi

• Gost
« Odgovori #22 : Listopada 13, 2007, 11:35:14 poslijepodne »
Ja bi takodjer u sljedecem servisu mogao promijeniti remenje, pa cu bas zvrcnuti Karla da mi da ponudu koliko bi to po cijeniku kostalo, pa javim.

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #23 : Listopada 15, 2007, 12:21:45 prijepodne »
Pa naravno da ne košta toliko! Osim pumpe! >:(  Ja u ovih mnogo godina nisam našo pumpu ispod 800kn!
Najveća stavka je, naravno, rad mehaničara!
Evo cijena:
 -zupčasti remen -305,75kn
 -španer zupčastog remena 16v -412,29kn
 -semering bregaste -156,88kn
 -pumpa vode -895,17kn
-pa pet litri antifriza, litra ulja -200kn
 -i šećer- posao mehaničara -900kn
+PDV i eto ti krasne cijene!                   

Gigi

• Gost
« Odgovori #24 : Listopada 15, 2007, 12:27:39 prijepodne »
Pa naravno da ne košta toliko! Osim pumpe! >:(  Ja u ovih mnogo godina nisam našo pumpu ispod 800kn!
Najveća stavka je, naravno, rad mehaničara!
Evo cijena:
 -zupčasti remen -305,75kn
.
.
.
+PDV i eto ti krasne cijene!                   

A Neven platio OBA remena SA RADOM 300kn! Eh sad, ko tu koga? Ok, nije promijenio natezac i stajaznam, al su OBA remena+RAD u tih 400kn!!!  :o :o :o

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #25 : Listopada 15, 2007, 12:36:45 prijepodne »
pa remen alternatora roverov košta 160kn(već sam rekao) i rad u Sigetu ak je tam Neven bio je jeftin(i to sam rekao)
A s obzirom da sam išo kod Karla zbog vrata i šibera, pa mi usput remen se počeo dezintegrirati, logično je bilo da kod njega sve obavim! Kaj bum u onakvom stanju išo tražit dalje??
Kod MGa su mrvicu jeftiniji, bar ove stvari, a osim onog alternatora u rovera stavljam samo original dijelove!
P.S. inaće održavam auto u Sigetu, al nemaju dijelova za rovere(remeni su uni) pa opet dok uzmeš kod Karla i doneseš tamo... Nisam takva cicija da zbog 100kn idem po cijelom gradu i skupljam dio po dio!
I neka pati koga smeta!!! (...patim ja...)

Gigi

• Gost
« Odgovori #26 : Listopada 15, 2007, 01:30:59 poslijepodne »
Ah zoooo, pa onda to i ima smisla :D

Roveraši.org

« Odgovori #26 : Listopada 15, 2007, 01:30:59 poslijepodne »