Autor Tema: Izolacija u autu-općenito  (Posjeta: 4580 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

romeo

• Gost
Izolacija u autu-općenito
« : Kolovoza 20, 2009, 06:56:45 poslijepodne »
Ljudi pozdrav...

Ĺ to  Vi mislite koja je najbolja Izolacija u autu ??? ??? ??? ???

Recimo pod, vrata i ostalog da auto nije toliko bučan, ili recimo nedaj bože od vode u vratima ili u unutrašnjosti automobila itd...

Koja su vaša iskustva....

Kako učiniti da auto u vožnji bude što tiši, ne računajući rad motora..

MG majstor

• Gost
Odg: Izolacija u autu-općenito
« Odgovori #1 : Kolovoza 20, 2009, 10:14:30 poslijepodne »
Wurth

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #2 : Kolovoza 20, 2009, 11:10:26 poslijepodne »
Ugasiš auto i trebao bi biti potpuno tih. ;D ;D ;D(ovo prepuštam na milost i nemilost moderatorima brišite ako želite ili ako smeta ).

romeo

• Gost
« Odgovori #3 : Kolovoza 20, 2009, 11:40:15 poslijepodne »
Ugasiš auto i trebao bi biti potpuno tih. ;D ;D ;D

Ha,ha,ha,...

Kako si se samo dosjetio toga, ovo vrijedi piva, ako ne i dvije

sule

• Gost
« Odgovori #4 : Kolovoza 21, 2009, 12:13:25 prijepodne »
stavi čepiče u uši,i to ti je to :D :D :D,u pravilu nikak,manji auti uvijek imaju slabiju zvučnu izolaciju,radi težine,i koštanja,kao da bi samo tapicirung između motora i kabine trebao zadržati sve zvukove,moš mislit,veći auto,bolja izolacija,uvijek je tak

zmaj

• Gost
« Odgovori #5 : Kolovoza 21, 2009, 07:40:44 prijepodne »
opet debeli OT  >:( >:( >:(
nemamo svi zivce ko chess  ;D

hm odg neznam na sta ciljas ali postoji dosta smjesa i materijala za umrtvit i dampirat auto od kojekakvih cvrcaka i eventualne buke pokretnih dijelova....
u autoakustici se najcesce koriste npr brax pasta,dynamat(poprilicno skupo rjesenje za sve plohe u autu),neki stavljaju i role bitumena i svastanesto
ima upucenijih na forumu pa nek se jave
prozivam db_junkyia

dB Junky

• Gost
« Odgovori #6 : Kolovoza 21, 2009, 10:24:13 prijepodne »
ima u mojoj temi o autu kako sam ja to sredio... mogu reć samo kad opalim vratima da se čuje ko neki mercedes iz 99-te ;D al meni je za muziku bilo važno stviti neki tvrdi materijal koji će učvrstit  i otežati velike limene površine,a da se pri tom zvuk može odbijati od čvrste površine... što u tvom slučaju koliko sam skužio nije bitno, pa bih preporučio meki materijal tipa spužva (postoje spužve što se koriste baš za izolacije koje su punjene sa zračnim balončićima (pjena))ili kao materijal kod original tapecirunga što se stavlja sa donje strane...

i prvenstveno ti je tu važno velike ravne površine riješit.. krov, pod, limove na vratima.. i nije da je nemoguće utišati vanjske utjecaje..

Offline Dadx

• Heroj Član
« Odgovori #7 : Kolovoza 21, 2009, 10:25:16 prijepodne »
cital sam na nekom stranom forumu da trebaš stavit sendvič od paste braxa i nekakvog filca, ali trebaš `dampirat` vrata,podove, prednje blatobrane i naravno onaj `zid´ koji djeli motor i putnički prostor!
x=o
ex: Rover 200 1.4 8V, Rover 620 SDi
now: švabo sa 1.6 tedeceijem iliti Ford Focus 1.6 TDCI i amer s 4,0

sule

• Gost
« Odgovori #8 : Kolovoza 21, 2009, 12:58:37 poslijepodne »
poslao kao u priči,cijena kao u priči,i na kraju pitanje kolko ti je to sve tiše,a vrata i zvuk vjetra iz njih nemreš stišat jel su tanka,kao i kod svih japanaca,čuješ zrak kao mutav,što se brže voziš glasniji je,i imaš osječaj da bi mogao savit cijela vrata kak su tanka,mislimda ti se bolje vozit ovak,preveč posla,upitan ishod......a i čemu konjiči ak se ne čuju :D :D :D

romeo

• Gost
« Odgovori #9 : Kolovoza 21, 2009, 07:35:05 poslijepodne »
poslao kao u priči,cijena kao u priči,i na kraju pitanje kolko ti je to sve tiše,a vrata i zvuk vjetra iz njih nemreš stišat jel su tanka,kao i kod svih japanaca,čuješ zrak kao mutav,što se brže voziš glasniji je,i imaš osječaj da bi mogao savit cijela vrata kak su tanka,mislimda ti se bolje vozit ovak,preveč posla,upitan ishod......a i čemu konjiči ak se ne čuju :D :D :D

Moram priznati jako zanimljivi odgovori...svaki je dobro došao.. 8) 8) 8)

MG majstor

• Gost
« Odgovori #10 : Kolovoza 22, 2009, 11:49:50 prijepodne »
od svega gore navedenog najlakse i najeftinije ti je pojacati radio i necujes nista

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #11 : Rujna 07, 2009, 10:21:24 poslijepodne »
 ;D to isto meni kaže moj mehaničar ;D ;D
Nekad

sad

Roveraši.org

« Odgovori #11 : Rujna 07, 2009, 10:21:24 poslijepodne »