Autor Tema: Troši vodu  (Posjeta: 73302 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Troši vodu
« Odgovori #270 : Ožujak 13, 2016, 10:41:28 poslijepodne »
Da li ti voda nestaje dok voziš, ili tek kada se motor ohladi, pa vidiš ujutro?

bol3snik

• Gost
« Odgovori #271 : Ožujak 14, 2016, 10:58:38 prijepodne »
Dok vozim.nemogu tocno odredit kolko ce kad potrosit.kao da vise trosi kad se zagrije.kako se hladi tako ona jos opadne.normalno radi ne trza jedino na auspuhu ima bijelog dima,pare malo vise sad neznam dal je kondenzat il i antifriz isparava

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #272 : Ožujak 14, 2016, 11:06:13 prijepodne »
Kada je zadnji put mijenjana pumpa vode?

bol3snik

• Gost
« Odgovori #273 : Ožujak 14, 2016, 03:20:29 poslijepodne »
E to nisam siguran kod mene je godinu dana ja nisam mijenjo.al nisam vidio da je mokro negdje u tom dijelu motora.dal moze da negdje unutra pusta i ide na auspuh,drugu glavu kad sam stavljp testiro sam ju i rekli su da je uredu.uz nju sam promijenio gumice ventila obrusio glavu,novu brtvu glave(troslojnu)nove vijke ,i ostale brtve sta sam dobio u setu.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #274 : Ožujak 14, 2016, 05:37:26 poslijepodne »
Pumpa vode može curiti prema vani no ujedno je ne moraš vidjeti da curi. Trebalo bi staviti mešto ili promotriti od ispod da li curi na pumpi vode.
Moguće je da ju je potrebno mijenjati, no tada se mijenja i remenje.

bol3snik

• Gost
« Odgovori #275 : Ožujak 14, 2016, 08:45:02 poslijepodne »
Remenje je promjenjeno prije nego sam kupio auto.vlasnik prije nego sam uzeo  je izmjenjo remenje i brtvu glave al nije testiro glavu .mislio je da na brtvi trosi vodu.nakraju sam ja moro sve ponovo radit i drugu glavu stavit al eto opet problemi kad mi je mjenjo glavu reko je da je pumpa suha i da mu se cini ispravna.slabo koji mehanicar mi kod mene hoce pogledat niko nije s njima imo posla.a vidit cu morat cu otic da mi provjeri ponovno.

dive freek

• Gost
« Odgovori #276 : Ožujak 15, 2016, 12:21:47 poslijepodne »
lako ti je moguče da je problem u troslojnoj brtvi glave trebao si staviti normalnu od metal-elastomer materijala.

bol3snik

• Gost
« Odgovori #277 : Ožujak 15, 2016, 03:36:47 poslijepodne »
Svi su mi predlagali tu reinz-ova i skuplja je za nekih 150 kn.pa sam iso na to kad radim da napravim kako treba.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #278 : Ožujak 16, 2016, 08:16:14 prijepodne »
Troslojna brtva se preporuća jer je izdržljivija nego što je elastomer brtva.
Međutim potrebno je prilikom skidanja glave motora vidjeti koliko omoti cilindra u kojem se kreću klipovi strše iznad bloka motora. Ako strše dovoljno da prime troslojnu brtvu, onda ne bi trebalo biti problema staviti je sa dodatnom brtvom za čuvanje glave motora.
Ako strše jedva ili nikako, onda je svakako potrebno staviti elastomer brtvu, jer je ona plića i puno bolje će brtviti.
Sada nije moguće pogoditi da li imaš problem sa brtvom ili ne, ali ako se pojavi ulje u ekspanzionoj posudi, onda je sigurno opet brtva glave u pitanju.

bol3snik

• Gost
« Odgovori #279 : Ožujak 16, 2016, 07:13:20 poslijepodne »
Hvala na odgovoru obratit cu paznju,a uskoro cu morat ic da mi dotegne glavu pa nek ga detaljno jos pregleda.nadam se da ce vise rijesit.

Offline Adrian

• Mlađi član
  • **
  • Ex. R200 1.4 16v 98', Sad Audi A6 2.5 V6 TDi 99'
« Odgovori #280 : Ožujak 21, 2016, 01:01:25 prijepodne »
Jel ti se auto regularno zagrijava? Odrzava radnu temperaturu normalno ili varira? Postigne li radnu temperaturu relativno brzo ili mu treba dosta vremena?

bol3snik

• Gost
« Odgovori #281 : Travanj 01, 2016, 04:22:52 poslijepodne »
Normalno dize temperaturu.jedino sam primjetio kad se zagrije tj.digne na radnu temperaturu pomalo baca bijel dim

Offline Adrian

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #282 : Travanj 06, 2016, 02:26:22 poslijepodne »
Hmm, jedini savjet koji ti mogu dati jest da odes kod mehanicara da ti dotegne glavu, makar sumnjam da je u tom problem. Neka ti ga pregleda temeljito, stoji pored njega dok ga gleda ako treba (imam losih iskustva sa fuserima, u okolici Umaga ima 2 dobra mehanicara, a 15 fusera). U najgorem slucaju generalka...

bol3snik

• Gost
« Odgovori #283 : Travanj 09, 2016, 07:10:44 poslijepodne »
Nasli smo na hladnjaku da pari kad se zagrije,al nigdje ne ostavlja trag da je probijen.pa cemo sad jedan dan skinut testirat i probat zakrpat ako ne,novi stavit.nadam se da ce konacno prestat gubit vodu.

Offline Adrian

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #284 : Travanj 12, 2016, 11:26:47 prijepodne »
Ako je mala rupa na hladnjaku, ja sam to rijesio nekim dodatkom poput tekuceg metala koji kada dode do hladnjaka, ispuni rupicu i zakrpa ju. To sam kupio u agrariji koja prodaje i servisira kosilice i traktore itd... Pa mozes probati s time.

Roveraši.org

« Odgovori #284 : Travanj 12, 2016, 11:26:47 prijepodne »