Autor Tema: Troši vodu  (Posjeta: 87135 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Re: Troši vodu
« Odgovori #120 : Srpnja 20, 2010, 04:55:29 poslijepodne »
Ovo je baš lud ,zbunjen,normalan.Zovem poslovnicu auto Krešo u Rijeci i tip mi kaže da tu brtvu usisa nikad nisu niti imali da se može naručiti ali da se čeka sigurno 2 mjeseca,nazovem auto Krešo u Zagrebu i lik mi kaže da imaju tu brtvu i cijena smješna 41 kunu.

MG majstor

• Gost
« Odgovori #121 : Srpnja 20, 2010, 07:33:11 poslijepodne »
ima ti ju auto kreso al kosta oko 120 kn to kaj ti nudi za 40kn ti je za 8 ventilac i normalno nepase. kad bus imal granu u rukama na mjestu gdje dolazi malo crjevo iz exp. posude u cijevi ti je mali nepovratni ventilcic tj kuglica izbij nju necim tankim i brtvu lagano ali lagano namazi nekom brtvenom masom stezi od sredine prema van i ak je grana ok to mora drzati. kolko steci? kad saraf pukne ili odvalis navoj onda malo popusti bc22c (ovo zadnje je sala)

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #122 : Srpnja 20, 2010, 07:39:10 poslijepodne »
Ok,jasno mi je. ;D Ako ti nije problem ako mi možeš iskopati točnu šifru za brtvu usisne grane kod auto Krešota ??? U intercarsu imaju tri vrste brtvi koje su za taj auto,sa rasponom cijena od 50 do 150 kuna.Jedna od šifri u intercarsu je GUG7040036MG,a oni neznaju točno koja je za taj auto već kažu da donesem uzorak,što mi ne pada na pamet dok ne nabavim drugu brtvu usisne grane.A za slučaj da je na grani oštećen kanalić gdje ide brtva upravo pregovaram za nabavku rezervne grane.

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #123 : Srpnja 21, 2010, 08:57:04 prijepodne »
ništa čudno za Krešu :) i mene su vozali....
O*V*E*R

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #124 : Srpnja 21, 2010, 12:21:16 poslijepodne »
He,he sad nazovem auto Krešo u Čakovcu,pošto znam da je MG majstor iz Čakovca.Čovjek u trgovini kaže da je maloprije razgovarao sa Slobodanom(predpostavljam MG majstor )o toj brtvi.U Čakovcu postoje tri vrste brtvi,isto kao i u Intercarsu.Skoro da ne povjeruješ,svaka poslovnica druga priča.Evo čak su se dečki iz Čakovca iz auto Kreše potrudili da mi mailom pošalju sliku brtve.MG majstor je to onda ta brtva od 51 kunu ???

Pajovz

• Gost
« Odgovori #125 : Srpnja 21, 2010, 01:12:38 poslijepodne »
to ti je ta brtva 100%  ;)
gumena je, i zelene boje

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #126 : Srpnja 21, 2010, 01:15:35 poslijepodne »
Brtva naručena,šalju je na međuskladište u poslovnicu u Rijeku,tako da če u Rijeci biti u petak ujutro.Po izledu to je ta brtva,ali nije mi bilo jasna cijena jer MG majstor  tvrdi da je brtva od 40-50 kuna za 8 ventilac a da za 16 ventilca dođe oko 120 kuna  ???
Da li su iste usisne grane za 1.4 i 1.6  ???

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #127 : Srpnja 22, 2010, 12:11:48 poslijepodne »
Evo za svaki slučaj naručena i kompletna usisna grana sa injektorima i motorićem ler gasa zahvaljujući kolegi dive freeku. :)

zmaj

• Gost
« Odgovori #128 : Srpnja 23, 2010, 07:11:57 prijepodne »
da nemas za svaki slucaj jos jedan auto :D

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #129 : Srpnja 23, 2010, 11:05:22 prijepodne »
Nemam,imao sam. ;D Napisao sam za svaki slučaj ako grana bude oštećena ili puknuta kad je skinem šta onda ??? Ne želim prolaziti istu stvar kao sa kučištem termostata,skineš i onda sr***,nemaš gdje drugog nabaviti.Gledaj to ovako zmaj,na toj grani su injektori i motorić ler gasa pa kad ti nešto od toga rikne,ja ću ti prodati. cg789 Upravo došla grana iz Splita.

MG majstor

• Gost
« Odgovori #130 : Srpnja 24, 2010, 03:58:17 poslijepodne »
da razgovaral sam s deckim u kresiju i da to je nova cijena cak je tip pogledal po kojoj sam ja cijeni ja kupil zadnju tu brtvu i bila je cc95kn. drugi proizvodac i niza cijena. EVO CAK I U OVOJ SITUACIJU U HRVATSKOJ NESTO POJEFTINILO!!!!

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #131 : Srpnja 24, 2010, 06:01:21 poslijepodne »
Istina,drugi proizvođač,druga cijena,a vjerojatno i druga kvaliteta brtve.Baš sam neki dan razgovarao sa našim članom  dive freekom koji radi u Roverovom servisu u Splitu,vezano uz tu brtvu,kaže da se jedino orginalna brtva usisne grane pokazala dobrom,sve ostale kao i ova poboljšana iz Engleske (u setu brtve glave dobije se između ostalog i brtva usisne grane),propišaju relativno brzo,baš ta je i meni sad propišala nakon 10000 km.

Offline novack2

• Član
  • 200.00 km-majoneza 3.-put!
« Odgovori #132 : Srpnja 26, 2010, 09:29:10 prijepodne »
             eto,da se i ja pohvalim da je i meni propisala,za godinu i pol sigurno sam 20 litara antifriza nalio,dok mi u cetvrtak nije poceo usisavati 1.5 litre tekucine na 2 kilometra.
Sva sreca pa sam bio u Karlovcu,dovucem se do Turnja-servis"Lodoli",kod njih sam inace i kupio nov auto prije 9 godina,a gazdu osobno poznam. I kaze mi da su na ovim Roverima promijenili vec xy brtvi usisne grane.
E sad jedno pitanje,kad je razmontirao i izvadio brtvu, brtva je bila premazana onom crnom pastom samo po prstenovima,dok onaj ravni dio nije bio premazan.
Majstor mi kaze,da oni uvijek premazu kompletnu brtvu i da im si nikad nijedan nije vratio natrag sa tom greskom. Dali je to ok?
Istjerajte iz zena zlo - a utjerajte im dobro !

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #133 : Srpnja 26, 2010, 11:12:22 prijepodne »
Trebalo bi biti ok,moja brtva premazana je cijela masom za brtvljenje pa je opet propišala nakon 10000 km.Mislim da je problem u kvaliteti marerijala te brtve.

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #134 : Srpnja 26, 2010, 03:06:09 poslijepodne »
Danas nabavljeno sve potrebno sa promjenu brtve usisa,a možda i cijele usisne grane.  :)

Roveraši.org

« Odgovori #134 : Srpnja 26, 2010, 03:06:09 poslijepodne »