Autor Tema: "Propalo" staklo od vozacevih vrata...  (Posjeta: 19530 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
Odg: "Propalo" staklo od vozacevih vrata...
« Odgovori #45 : Listopada 15, 2007, 12:15:42 prijepodne »
A zamisli aute tipa kabriolete, sportske ili sve Subarue koji nemaju gornji okvir vrata, nego isto tako staklo "mora" nalijeći, tj. dobro pritisnuti za gumu kod krova kako bi dobro dihtalo...to ti je pak pravi teren za razvoj sranja!!
Ja sam mislijo da si ti mislijo, da je on mislijo... :P
Ma to da ti je lošija varijanta bez "gornjeg okvira" vrata!

E, da, pa ono, bolje izgleda bez tog gornjeg okvira vrata al je manje prakticno!

Mislis na onaj najlon koji je zaljepljen sa nekakvom masom/ljepilom koji slici na nekakva plastelin?
Neznam za najlon, al ono ljepilo ili pjena žuta kojom je sve to zadihtano i ljepljeno! Sad kad su rastavili vrata, nema više te pjene i nije tak fino sve na milimetar zadihtano!

Hint! Nakon sta skines najlon dole, i (NARAVNO) ljepilo/guma/pjena/zvakaca/plastelin/whatever ne drzi vise, e, uzmi FEM i grij par centimetara ispred ruke, jer s toplnom se to ljepilo omeksa i LJEPI, a dok je hladno drzi al ne ljepi "na novo" if you me comprende?  :D

Tako sam ja napravio vise puta na nekoliko auta. Kod nekih je zuta (Rover) i meksa je i lici na plastelin, dok kod drugih (Hyundai) je crna i lici vise na nekakvu trakicu...

lordzac

• Gost
« Odgovori #46 : Studenoga 09, 2007, 12:00:51 poslijepodne »
Meni se isto dešava propada mi staklo sa vozačeve strane prednje ali ne od stajanja nego baš kad ga često koristim. Jednom mi je čak puknuo onaj držač mali što se ljepi na staklo. Više neznam šta da radim u ove četiri godine sigurno sam ga otvarao i namještao bar 50 do 70 puta. Vjerujte nemam više snage za to pa ga sada ni ne otvaram...(

Gigi

• Gost
« Odgovori #47 : Studenoga 09, 2007, 12:49:47 poslijepodne »
Vec sam to negdje bio opisivao...

Skini "regulator" ili ti onaj "škare" mehanizam, sa kompletnim motorom, tj. ovo: http://cgi.ebay.co.uk/ACCORD-ROVER-600-618-620-ELECTRIC-WINDOW-REGULATOR_W0QQitemZ280169502462QQihZ018QQcategoryZ10386QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

i nadji nekoga da ti PLASTICNE kotacice zamijeni METALNIMA!

A druga stvar, podmazuj VERTIKALNE kanale s WD-40 ili tako necim, a GORNJI(horizontalno-kosi) dio gumenog okvira maži s necim da se staklo ne lijepi za gumu, jer to je ono sta ti sjebe plasticne komade!

lordzac

• Gost
« Odgovori #48 : Studenoga 09, 2007, 01:55:44 poslijepodne »
Jasam zamjenio sam metalnim kotačićima a i podmazujem stalno ali ono se ukosi i ispada iz vodilica stalno...... e to neznam kako da sredim a nove vodilice su skupe ko vrag...

Gigi

• Gost
« Odgovori #49 : Studenoga 09, 2007, 04:00:26 poslijepodne »
same vodilice, tj. kanali gumeni kroz koje STAKLO putuje gore dole, se daju stelati, a kao drugo, imas one 2 vide koje drze onu kratku metalnu vodilicu. To razvidas, RUCNO namijestis staklo da ide sto paralelnije sa vodilicama i da sto bolje sjeda u te kanale, a zatim pritegnes te dvije vide. Nije neka mudrost, vise igra osjecaja...

P.S. Aj daj opisi postupak zamjene plasticnih kotacica metalnima! Ja sam to bio dao jednom tokaru, al mi ih je on zamijenio sa BAKELITNIMA, i trajalo je to neko vrijeme al su se na kraju potrosili i smanjio im se promjer tako da mi sada zna ispasti zadnji kotacic iz vodilice pa sam nalijpio IZOLIRKE na prekidac od stakla da me "potsjeti" da ga ne diram!  ;D ;D ;D

lordzac

• Gost
« Odgovori #50 : Studenoga 09, 2007, 04:04:20 poslijepodne »
Gle ovako to je meni radio jedan mehaničar pa budem točno njega pitao kako je to radio i onda ti se napišem u detalje ...... ok :)

zmaj

• Gost
« Odgovori #51 : Studenoga 10, 2007, 08:05:57 prijepodne »
ista stvar se i meni desava.... to smo vec absorbirali  ;D vozacev prozor banana...

plasticni kotacici su ok ali ja sam primjetio na mom da skare imaju zraka,znaci staklo mogu pomicat cca 1cm gore dole kad je u nekom polozaju na pola....
pokusaj prvi: i to je pomoglo ali samo nakratko,cca mjesec dana:nategnuo sam onu vodilicu na prednjem dijelu vrata i prozor je bio super dok ova sporodizajuca mrcina od motorica to nije opet poravnala i staklo je pocelo opet ispadat....

pokusaj drugi: kupio one zubate sajbe i mislio sve sarafice podlozit i nategnut,jer mi od vibracija vragovi popuste,lim se pocne savijat i mos ga j.... propalo

pokusaj treci:rastavio sam sve,cak vadio i skare van;skidao onu crnu plastiku sa vanjske strane auta i sve vodilice skupio prema sredini stakla sto je vise moglo,staklo ide do 2/3 super i onda cim onaj mali prednji kraj dode u mekaniji citaj slobodniji dio vodilice cca 15 cm ispod retrovizora staklo opet ispadne na suprotnom kraju...
onako lagano sam lud...

pokusaj cetri: he he plan u razvoju...
kako mene j... uvjek taj prednji kraj stakla,probat cu ga izvadit is montirat pod kutom,tako da je taj prednji kraj mrvicu visi od zadnjeg....

ako to neuspije uzimam tubu silikona cupam prekidac i brtvim staklo,vozit cu se ko u podmornici  >:( >:( >:( >:( >:( >:(
neda mi se vise pridrzavat prstima staklo dok ga dizem

Gigi

• Gost
« Odgovori #52 : Studenoga 10, 2007, 11:41:49 prijepodne »
Ma po meni to se sve da nastimati.

1. STAAAALNO redocno podmazivati svime i svacime, WD-40, glicerin, silikon,...
2. Nastimati da staklo putuje sta je vise PARALELNIJE s vodilicama. Tu se javlja sranje, jer nastimas da je u gornjoj poziciji ok, kako spustas ide u qrac. Nastimas da je dole ok, dok ga dizes staklo uspori, motorin crkava, ostatak znamo. Pas magarac, grrrrr  >:( >:(

3. Malo, tj. puno magije dobro dodje!  :-\

zmaj

• Gost
« Odgovori #53 : Studenoga 12, 2007, 12:06:31 poslijepodne »
jednom sam naspricao sa wd40 i nikad vise,pocne cvilit

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #54 : Studenoga 12, 2007, 04:52:23 poslijepodne »
Samo glicerin/ol i silikon, ne WD40, nije guma "pleh".
Nekad

sad

Gigi

• Gost
« Odgovori #55 : Studenoga 12, 2007, 10:54:25 poslijepodne »
A jbga, znat cu vam rec sta se desilo  ;D

Vec desetak dana i... nista!  ;D

Roveraši.org

« Odgovori #55 : Studenoga 12, 2007, 10:54:25 poslijepodne »