Autor Tema: alternator  (Posjeta: 7402 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
Odg: alternator
« Odgovori #15 : Ožujka 20, 2007, 10:35:06 poslijepodne »
Mislio sam ?i je plin, kao instalacije....Lovato ili tako neki (naziv firme)  ;D Znam da je propan-butan.  ;D

Ah zoooooo, pa sta ne sagen sie bitte  :D

Ja imam Lovato. Kad sam se raspitivao za ugradnju cuo sam za BRC a od ekipe kao nemoj to ti je sranje, dok ovi na onom forumu hvale BRC, a pol ih nije culo za Lovato, pa kao nemoj ovaj sistem uzmi onaj, pa ne, Landi Renzo je bolji, pa joj nemoj to uzmi Prins, i tako dok se nije nasao neki pametan i lipo rekao da, kao i sta bo?pumpe radi Bosch(hebemu pa zato se i tako zive) i svi je dizeli imaju, tako i kod plina 3 firme u kriz rade komponente (injektore, tankove, elektroniku i sl.) a ostali samo slazu.

Ja OSOBNO mislim da je 99% stvari u tome kako ce ti instalirati i kako ce ti nastelati to sve skupa, ostatak je sve isti gnjurac!

Gigi...

walbandon

• Gost
« Odgovori #16 : Ožujka 21, 2007, 07:49:02 prijepodne »
bill ako se ne varam ugradjuje samo lovatu, a to jednostavno necu...i, u rijeci mi daju 5god garancije te placanje na 12 rata na checkove...a, u bila bi dobio maxx 6, iako mi je ful blize, no , nema se casha..

Offline Chess

• Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #17 : Travnja 09, 2007, 12:42:55 prijepodne »
Inače, da skrenem natrag na temu... Ja sam alternator na otpadu od Toyote Corolle skinuo (bila je full nova, spokoj joj duši); dao liku 700kn s ugradnjom!
ex: 414 SLi 16v  ´95.

walbandon

• Gost
« Odgovori #18 : Travnja 09, 2007, 01:53:41 poslijepodne »
check..on toyote i pasao je ako treba? ja bi u naredno vrijeme mjenjao alternator neki koji puni min 80A(ZBOG MUZIKE), pa ako jos netko ima neki prijedlog koji alt nabaviti ...bilo bi super

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #19 : Travnja 09, 2007, 02:07:01 poslijepodne »
ma radi taj toyotin već 5 god. Nadji nekog dobrog strujića, pa da vidiš koji jači bi ti mogao pasat. Sigurno se može nać nekog jačeg japanca koji bi pasao!
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #20 : Travnja 09, 2007, 05:46:46 poslijepodne »
propan-butan   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D

zmaj

• Gost
« Odgovori #21 : Svibnja 21, 2007, 10:05:29 poslijepodne »
da se samo nadovezem na temu...
trazio sam racun servisa a nasao sam ovaj za reparaciju alternatora od prosle godine....

autoelektrika stopar
viskovo 10(iznad rijeke)
051/256-810

ruke 200+pdv kn
kolektor 93,43kn
lezaj 6003 36,60kn
lezaj 6303 54.90kn
regulator 316.00kn

ukupno 750.93kn

zasad radi i trpi svakakve torture (vjerujte mi)   ;D ;D

ivor04

• Gost
« Odgovori #22 : Listopada 09, 2008, 07:26:29 poslijepodne »
evo dizem temu iz mrtvih posto mi nema smisla za sljedece pitanje otvarat novu, dakle,

zanima me KAKO izmjeriti koliko alternator daje struje tj. koliko ampera..?

... imam neki multimetar iz metroa s kojim si mjerim napon, otpor...ali neznam da li na njemu ima i ampermetar (posto ima na njemu dosta opcija, a ni sam neznam kaj znace neke).

Zanima me jer nikako da mi se napuni akumulator kak spada a u autu trenutno nema nikakvih velikih potrosaca (neko malo pojacalo, radio, svjetla, mali vufer)... aku je suhi i relativno nov tak da vjerujem da nije do njega.

pomagajte :)

zmaj

• Gost
« Odgovori #23 : Listopada 10, 2008, 09:56:53 prijepodne »
ima sigurno i mjerno podrucje za napon istosmjerne struje ;D
=V
pikčr
i bas ovako bi ga trebao podesiti jer neocekujemo da ce napon biti visi od 14,5-6V

crnu stavis na minus klemu od acua,crvenu stavis na plus i to je to...

sad pod svim normalnim uvjetima kad je auto ugasen i pod uvjetom da nista nije upaljeno i da je acu dobar napon bi ti trebao biti cca 12.1-12.4V
a kad je upaljen bez dodatnih trosila MORA se kretat oko 14.4-14.5V

ako nedize napon nakon sto upalis auto sa tih 12.xV onda repariraj alternator(naravno prije provjeri dali je sve spojeno itd)
ako je napon na akumulatoru bez upaljenog auta ispod 11V,tocnije 10.7V mjenjaj aku

edit tek sad vidim da nisi ovo pitao...
ali neka stoji,mozda netko nezna...
hm odgovor bi bio
za mjeriti jakost struje bi trebao spojiti multimetar u seriju sa alternatorom,znaci onu zicu koja ide s alternatora na akumulator bi trebao spojiti na multimetar i onda jos jednu s multimetra na aku ali to ti nije pametno jer cisto sumljam da ti taj multi iz peveca to moze izdrzat,tj siguran sam da nemoze...

najpametnije bi ti bilo skoknut do nekog elektricara i posudit strujna klijesta

i samo uhvatit onu debelu zicu i znat ces na cemu si...

ivor04

• Gost
« Odgovori #24 : Listopada 10, 2008, 11:04:26 poslijepodne »
e puno hvala, ovaj prvi odgovor me iznenadio ;D... usred teksta skuzim da je za mjerenje napona pa sam mislio da me malo prcas ;)

Inace, kad mi je auto ugasen napon je uvijek iznad 12,8V a kad ga upalim je oko 14-14,2V ali svejedno sumnjam na alternator

zmaj

• Gost
« Odgovori #25 : Listopada 11, 2008, 08:41:57 prijepodne »
to je napon punjenja,obicno se krece od 14 do 14.4V

kako se tebi manifestira taj problem da sumnjas da je alternator u kvaru,jer ocito je da puni...

ivor04

• Gost
« Odgovori #26 : Listopada 11, 2008, 06:29:41 poslijepodne »
pa neki dan mi se dogodilo da nisam mogao ujutro upalit auto (aku je bio prazan), a da ga alternator dobro puni nebi imao takav problem, meni se cini ko da aku nikad nije pun do kraja, aku je 56Ahr 700A suhi i relativno nov, probao sam ga napunit sa punjacem za aku i radi normalno par dana i onda se opet isprazni (ne do kraja ali osjetim kad palim auto da slabije vergla, mozda je alnaser los)

EDIT: sad sam se sjetio da sam procitao da R 416 sa klimom ima alternator od 65A i da ga puni sa maksimalnom snagom pri 3000 o/min, a ja se nikad ne vozim na 3000o/min nego na 2000 i saltam ga na 2500 o/min, jel moguce da je to razlog??

zmaj

• Gost
« Odgovori #27 : Listopada 14, 2008, 08:28:28 prijepodne »
nebi to smjeo biti razlog pogotovo ako se stalno vozis...
da ti nije negdje nesto u masi,u nekakvom spoju...
frendu smo tako trazili 3 dana po autu dok nismo nasli sijalicu koja osvjetljava tablicu iza.
kad bi mogao izmjeriti napon na aku npr 24 sata od zadnjeg paljenja,jer ako on pada bit ce da je on skiknuo :D

ivor04

• Gost
« Odgovori #28 : Listopada 14, 2008, 07:17:46 poslijepodne »
nejde ispod 12.7V i nakon duzeg stajanja od 24 sata, morat cu pregledat spojeve, vec sam podeblju masu sa akkua i nakon toga se jos digao napon kad auto radi, a vidim da je netko prcko po tim zicama jer nisu u nikakvom buziru, a pretpostavljam da bi trebale bit posto su u motornom prostoru

zmaj

• Gost
« Odgovori #29 : Listopada 15, 2008, 07:47:34 prijepodne »
hm ako se ne varam ni meni nisu u buziru,tj jesu u onoj crnoj plastici...
a neznam koji bi problem mogao bit...
s mog laickog stajalista ako su naponi uredu i akumulator je uredu onda je i alternator u redu a problem negdje drugdje...
mozda cetkice od anlasera zajPEEPaju,mozda je stvarno negdje u masi....

meni se nekidan cak dogodilo nesto sto mi je nevjerovatno,i to vec drugi put,ostavim starom auto da ode rjesit taj selen blok i on me ujutro zove sav izivciran da nemoze upalit auto,da ne reagira ni najmanje,pa onda cujem alarm u pozadini pa psovanje pa....hehe mislim opet nije znao otkljucat na daljinski ili je sPEEPo alarm pa je nesta zablokiralo...govorim pusti,ja cu ga upalit kad dodem doma...dodem,sjednem i nista,bas mrtav auto,lampice se upale ali od anlasera ni rrrr,smjesno je sto je starom dan ranije vrisnula brava na mercedesu u voznji,naravno sprzila anlaser i skoro zapalila auto i sad mislim je li moguce da od 3 auta doma u 2 dana vrisnu 2 anlasera,sagnem se ispod a ono visi nekakva zica...
zamislite odpojila se klemica sa anlasera,vjerovatno u voznji...sad sam je stisnuo,nema vise mrdanja...

Roveraši.org

« Odgovori #29 : Listopada 15, 2008, 07:47:34 prijepodne »