Autor Tema: Chip tuning  (Posjeta: 28764 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jaguar

• Heroj Član
Odg: Chip tuning
« Odgovori #45 : Rujan 01, 2007, 01:28:51 poslijepodne »
Ma chip tuning na benzincima je neisplativ! Jos kod mene mozda nekako jer je turbak ali svejedno preskupo. Isplativije je sto mario kaze, prosirivanje kanala. Treba samo iskopat na netu za koliko moze ici. Dosta ozbiljno o tome i ja razmisljam. No treba naci jos i jace klipove. Vjerojatno bi se dala i usisna grana napravit druga. Bez klipova bi ta dva zahvata kostali kao i chip no efekt je puno bolji a klipovi i sa cipom bar kod mene trebaju ici drugi. Honda na srecu u seriji ima bolje pa mogu ostati.
Chip je dobar jedino za gnoj traktore ako ide solo. Druga stvar je ako se radi joj kojesta na autu pa onda i chip no i tu je opet bolji neki duplo suplji managment.

pixy

• Gost
« Odgovori #46 : Rujan 01, 2007, 10:16:50 poslijepodne »
E chess a sta mislis to detuning sta ti to znaci.a za jaguara, pogledaj si malo po netu, chip tunning je isprve bio kreiran za benzince, o tome ti se i radi, chip ti kontrolira bengu, pa sad ti misli šta hoćeš 8) ;D ;D ;D

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #47 : Rujan 02, 2007, 01:49:19 prijepodne »
Dovoljno ti je da samo digneš pritisak pumpe goriva (što rulja masovno radi na Puntaćima recimo) za što ti ne treba chip, jedino kaj onda i potrošnja ide prema gore.

2Chess: ovo decat sam previdio  :)
Nekad

sad

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #48 : Rujan 02, 2007, 01:39:25 poslijepodne »
Okej, znam da je prva elektronika isla u benzince u vijeme dok su traktori jos bili u eri Rudolfa Disela  :) ali kad pogledas danas koliko se realno dobiva snage na vecini auta ispada da je preskupo. Taj cip je zapravo jedna "jaca" mapa prikacena na seijsku elektroniku. Kad stavis neki managment to je vec prava stvar. Takva elektronika je za benzince. Evo primjer; moj frend ima M5, i to onu rijetku seriju sa 3.8 motorom i 340KS. Ima unutra chip i to cini mi se Dastek i auto na dynu ima 360KS i to se mora vrtjeti 1000 okretaja vise. Takav chip kosta 400-500 eura, mozda i vise za samo 7% povecanja snage. Okej, na tom autu je vjerojatno savrseno napravljen usis i ispuh al kad bi uzeli nase nazovimo ih prosjecne aute, mislim da za 500 eura se moze puno vise dobiti. Npr, primjer ZETEC-a; ako se umjesto jednog usisnog leptira stavi njih 4 dobije se i do 50KS! Ako nadjes ta 3 rabljena leptira, das da ti netko napravi aluminijsku granu za njih moze se proci dosta jefitije nego sto bi chip kostao. Svaki auto ima neke fore s cime je dodatno prigusen ili so je lose napravljeno, samo treba prokopati negdje.

Gigi

• Gost
« Odgovori #49 : Rujan 02, 2007, 05:18:16 poslijepodne »
A tek da odjebes "ekologiju", tipa maknes EGR, decat i ostale điđimiđije... :)

pixy

• Gost
« Odgovori #50 : Rujan 02, 2007, 05:24:43 poslijepodne »
Ma znate sta ko hoce jaci auto taj ce nac rijesenje za nabrijavanje :D ;D ::)

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #51 : Rujan 02, 2007, 08:11:03 poslijepodne »
Ekologiju podrzavam. Ni u kom slucaju ne bi vadio katalizator!

ivor04

• Gost
« Odgovori #52 : Rujan 02, 2007, 09:02:36 poslijepodne »
ja kad sam kupio rover katalizator je bio suplji,to je lik skuzio kad mi je popravljo auspuh,bio je samo ptazni lonac od katalizatora tak da sam ga skinuo dok ne nabavim novi...

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #53 : Rujan 03, 2007, 12:41:54 prijepodne »
Ekologiju podrzavam. Ni u kom slucaju ne bi vadio katalizator!
I kad ideš na teh. treba to sve vračat nazad!!!
Mislim da je Jaguar stvarno objasnio gotovo sve i nema se šta više pametno dodat na temu chipiranje benzinca -da,ne.
Al o trikovima za svako vozilo posebno kako ga "odčepit" i pojačat o tome bi mogli u novu temu!  ;)
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Gigi

• Gost
« Odgovori #54 : Rujan 03, 2007, 06:49:52 poslijepodne »
I kad ideš na teh. treba to sve vračat nazad!!!

Osim ako vozis na plin, onda nema eko testa, hehe!

pixy

• Gost
« Odgovori #55 : Listopad 30, 2007, 05:06:36 poslijepodne »
Dovoljno ti je da samo digneš pritisak pumpe goriva (što rulja masovno radi na Puntaćima recimo) za što ti ne treba chip, jedino kaj onda i potrošnja ide prema gore.

A kad si to vec spomeno kako se dize na roveru pritisak pumpe

beast

• Gost
« Odgovori #56 : Listopad 30, 2007, 07:52:44 poslijepodne »

A kad si to vec spomeno kako se dize na roveru pritisak pumpe

a onda bi ta ekipa koja digne pritisak pumpe mogla zavrsit sa rupama u klipovima :)

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #57 : Listopad 30, 2007, 10:58:49 poslijepodne »
Hm, nisam baš skroz upućen u te stvari, samo slušam ekipu tu po KĹ˝ kaj su radili (ima pun kufer na ovaj ili onaj način nafriziranih Punta), svi su si digli pritisak pumpe.

a onda bi ta ekipa koja digne pritisak pumpe mogla zavrsit sa rupama u klipovima :)

Nije mi baš jasno kak to misliš, rupe u klipovima? Nisu moderni dizelaši u pitanju pa da je pritisak 1200 i više bara.
Ustvari, ti se kužiš u to, koliki pritisak pod normalno daje pumpa?
Nekad

sad

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #58 : Prosinac 20, 2007, 01:14:36 prijepodne »
već je netko spominjao ovog tunera, al se nesjećam da je bilo cijenika, pa evo:

http://smchiptuning.com/katalog/rover.html
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Roveraši.org