Autor Tema: Chip tuning  (Posjeta: 28276 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
Odg: Chip tuning
« Odgovori #30 : Kolovoz 30, 2007, 10:48:27 poslijepodne »
...sve do posljednjeg traktori  ;D

pixy

• Gost
« Odgovori #31 : Kolovoz 30, 2007, 11:09:47 poslijepodne »
e ovako sto se tice toga mogu ti reci ovako da mi auto sa 200 kn goriva prode 320 km sto u prosjeku negdje dode 8-9itara al s time da ga ja nespustan nikad ispo 3500 okretaja, a sto se tice odlaženja dijelova meni je samo nedavno otisla lamela al samo stoga sto ja volim škripat s gumama i to jako puno a sve aute sto si naveo su dizeli i to ne bas najbolji

ivor04

• Gost
« Odgovori #32 : Kolovoz 31, 2007, 12:03:22 prijepodne »
ja sam nedavno otisao u Dastek (firma u Sesvetama) koja se bavi chip tuningom i navodno su jako dobri u tome...medutim,kad sam dosao tamo covjek me lijepo pitao:izvolite?...rekao sam mu da sam zainteresiran za chip tuning bla bla...i potom me pitao za koji auto? Čim sam izgovorio rijec Rover obrusio mi je i rekao da na Roveru ne zeli ni gume pumpat a kamoli chip stavljat,kaze da je kao elektronika jako losa i nestabilna i da ne zeli s Ĺ˝Roverima imat ikakvog posla...e tada su mi se jako zamjerili :-\

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #33 : Kolovoz 31, 2007, 01:29:59 prijepodne »
...sve do posljednjeg traktori  ;D

Da, traktori, ali baš iz tog razloga sam ih i naveo, znaš i sam koji okretni moment dizeli imaju i da je sve na njima nešto jače nego na benzincima tj prilagođeno i ojačano pa opet, poslije tuninga nakon nekog vremena počinju sranja.

...i to ne bas najbolji...

Pa...ne bih se baš složio s tvojom tvrdnjom; OK, gnoj 0 bodova, vectra može proći, ali megane II je fino vozilo, pogotovo s tim 1.9 dCi motorom. Vjerujem da bi se složio sa mnom da si ga probao voziti (možda i ne bi, opet sve zavisi od osobnog ukusa  :) )

ja sam nedavno otisao u Dastek (firma u Sesvetama) koja se bavi chip tuningom i navodno su jako dobri u tome...medutim,kad sam dosao tamo covjek me lijepo pitao:izvolite?...rekao sam mu da sam zainteresiran za chip tuning bla bla...i potom me pitao za koji auto? Čim sam izgovorio rijec Rover obrusio mi je i rekao da na Roveru ne zeli ni gume pumpat a kamoli chip stavljat,kaze da je kao elektronika jako losa i nestabilna i da ne zeli s Ĺ˝Roverima imat ikakvog posla...e tada su mi se jako zamjerili :-\

Je li ti tip bar uspio reći kaj bi ta veselica koštala ili niste ni došli do tog dijela?  :)
Nekad

sad

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #34 : Kolovoz 31, 2007, 01:30:46 prijepodne »
ajmo malo vrijeđanja... ;D
traktori, al njih je najlakše i najjeftinije čipirat (zbog prije navedenih razloga u uvodu teme). megan mi je tako ružan, ajme taj kraj, izgleda ko poštanska kočija iz japanskog špageti vesterna!!! ::)

@mario  zaboravi chip na svoju mašinu, skupo za par konjića... ja sam davne 98. dobio na probu neki Hondin +15Psa, skinuo ga treći dan! ;)

@ivor i ostali  evo lokacije i povoda za idući meeting kod Da(š)teka! mater im...
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Offline Mario_N

• Heroj Član
« Odgovori #35 : Kolovoz 31, 2007, 01:33:57 prijepodne »
Kao što rekoh, stvar osobnog ukusa, ali megane se lijepo vozi, to kažem iz vlastitog iskustva.  :)

Znači da se oslonim na bobov savjet, protočni ispuh i KN panel and that's it...
Thanks for advice  ;)  :)
Nekad

sad

zmaj

• Gost
« Odgovori #36 : Kolovoz 31, 2007, 07:33:07 prijepodne »
kako tako malo potrosnja,za 200kn 320km
i ja bi tako....
a ne 200kn 260km

pixy

• Gost
« Odgovori #37 : Kolovoz 31, 2007, 05:37:40 poslijepodne »
Stvarno neznam st da vam kazem zasto tolko mogu proc sa 200 kn,a ubiti ja se nezalim

ivor04

• Gost
« Odgovori #38 : Kolovoz 31, 2007, 06:16:51 poslijepodne »
Je li ti tip bar uspio reći kaj bi ta veselica koštala ili niste ni došli do tog dijela?  :)
apsolutno nista,osjeco sam se ko da me tjera van zato sto imam rovera....ma ne bi im tam iso vise ni da su zadnji na svijetu...

Razvikani su i kao kvalitetno rade i navodno stvarno dobro znaju kaj rade,a nemogu cipirat jedan rover jer misli da je elektronika nestabilna...daj molim te,to su price za malu djecu,mislim da odem negdje drugdje da bi mi ga cipirali bez obzira jel Lada Niva,Rover il Mercedes...

bobo

• Gost
« Odgovori #39 : Kolovoz 31, 2007, 08:09:14 poslijepodne »
Dastek ti je sa razlogom reko zasto to ne radi, jer bi mu za dva tjedna doso jebat mater da ti je unistio auto. Njemu je izmeđuostalog vazno ono sto ljudi o njemu pricaju. Ja znam najmanje 15 hondi sa njegovom elektronikom i sve voze bez greske. Problem stvarno i je u roverovoj "struji"
za dizanje snage na svom roveru preporucam sljedece, a to je:
usis+ispuh=malo vise konja i puno vise zadovoljstva (bar 2 tjedna)
zasto to kazem, jer ce ti i to nakon 2 tjedna bit premalo.

usis - CAI ili cold air intake - najbolje rjesenje za koje ja znam, prosirivanje i poliranje usisnih kanala (nikako grane)
ispuh - grana 4-2-1, decat, povecan promjer ispuha, srednji i straznji ful protocni lonci.
za prvu ruku dobijes bolji odaziv na gas, bolji zvuk motora i definitivno smile na faci.

pixy

• Gost
« Odgovori #40 : Kolovoz 31, 2007, 09:28:41 poslijepodne »
A sad cu ja vama reci zasto ti takozvani majstori nece chipirat nase fine rovere, jer su na jednom roveru koji je netko dofuro kod njih da mu promijene koćnice pukno dihtung glave nakon dva tjedna(a svi znamo da je to roveru mana) jer sam ja svog htio dat na testiranje da vidim za kolko mu je povecana snaga motora pa su me lagano odjebali i dali mi to obrazlozenje i kraj >:( >:( >:(

pixy

• Gost
« Odgovori #41 : Kolovoz 31, 2007, 09:30:15 poslijepodne »
e her bobo a gdj se to puliranje glave,povecavanje usisnih i ispusnih kanala i ostalo sto si naveo

Offline Mario_N

• Heroj Član
« Odgovori #42 : Kolovoz 31, 2007, 10:14:08 poslijepodne »
...
usis - CAI ili cold air intake - najbolje rjesenje za koje ja znam, prosirivanje i poliranje usisnih kanala (nikako grane)
ispuh - grana 4-2-1, decat, povecan promjer ispuha, srednji i straznji ful protocni lonci...

Izvediv CAI sa serijskom kutijom filtera? Kak povećati dotok zraka? Proširivanje i poliranje usisnih kanala, hmmm, znači glava dolje, novi dihtung i to...?
Usisna grana plastična, znači ništ od poliranja  ;D
Auspuh i je na 214Si 4-2-1. E koliko bi trebao biti promjer cijevi auspuha? Negdje na netu sam naletio (možda sam pročitao baš tvoj post, ne sjećam se više) da je 53mm idealka, ak je veći promjer da onda ispuh guši mašinu zbog vrtloženja.

I još, treba li katalizator van ili može ostati na autu?
Nekad

sad

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #43 : Rujan 01, 2007, 01:19:20 prijepodne »
@bobek
hem, prije si bar malo stajo na roverovoj strani! ;) Je struja ima svojih mana, al isto tako ekipa tunira renoje i pegnoje kod Da-šteka, a nemreš mi reč da je kod njih bolja struja?!? Čovjek vidi kak je kod rovera fino sve složeno, a ne kao kod navedenih plus zaboravio dodat par corsi koje sam vidio kod dasteka, pa neće prčkat jer mora isto tako pic-pic posložit pa se boji da ne zajebe!!! ;) a u ove samo štekne, i prišarafi!

@pixy 
možda ti malo troši jerbo ti švabo uvalio detuning(-PS)  ;D
možeš ga testirat u AK Siget, Maksimir, Karla( ::))...
@Mario_N
ak očeš full protočni, sama riječ decat ti kaže: kata ide van!
ex: 414 SLi 16v  ´95.

zmaj

• Gost
« Odgovori #44 : Rujan 01, 2007, 07:51:22 prijepodne »
i koliko dode???

Roveraši.org

« Odgovori #44 : Rujan 01, 2007, 07:51:22 prijepodne »